Twiitti piristää pakotteissa

Keskikesä 2014 019

Pääministeri rauhoittelee meitä twiitillä. Heti helpotti, ei enää huolta Venäjän vastapakotteista. Kuinka se menikään: ”Tilanne on vakava, mutta tästä selvitään. Maltti on valttia.”

Kyllä tuohon tarvitaan pääministerin pätevyys ja arvovalta,  ei tuota kuka tahansa tallaaja pyöräyttäisi. On hyvä, että pääministeri kantaa kesähelteilläkin huolta alamaisistaan. Valiokunnan kokoukseen ei ehtinyt, mutta sehän onkin aika salakähmäistä puuhaa. Kansa iloitsee enemmän pirteistä twiiteistä.

Uskon että presidentin uudenvuodenpuhe voidaan sekin jatkossa korvata iskevällä twiitillä. Annan maksuttomasti pohjatekstin:  ”Kansalaiset. Maassa kaikki hyvin. Alkavana vuonna uusia sotia ja syvenevää talouslamaa, mutta niistä selvitään. Hyvää uutta vuotta.”

Elinkeinoministerillä on tekoja enemmän kuin twiittejä, viimeisimpänä näyttönä Turun telakan mallikas hoito. Kokoomus joutuu vielä miettimään, mitä tulikaan valituksi viime puoluekokouksessa.

Muuten pitänee lisätä maidon juontia ja sulatejuuston syöntiä. Valio on pelastettava! Ulkoministeri on todennut, että Eurooppa on lomalla ja EU johtamattomassa tilassa. Putin huseeraa vapaasti. Meidän kansalaisten on taas kerran pelastettava edes oma maa. Lisätään siis maitotuotteiden kulutusta, muita keinoja on niukasti.

Eilen kuunneltiin Mirjam Helinin laulukilpailun viimeistä alkukierrosta ja välierään päässeiden julkistamista. Waltteri Torikka on porukassa! Siitä täällä iloitsimme. Joku siellä toivoi hänen baritoniltaan kirkkaampia ylä-äänten helähdyksiä. Varmaan niitäkin alkaa löytyä. Waltteri on varmassa vedossa. Taso kuulosti tosi kovalta, joten välierä on jo puoli voittoa.

Jälkiviisaita kun ohimennen kuuntelee, tulee huomaamaan, kuinka älytöntä politiikka on vähän kaikkialla, joten ei syytä murheeseen: Isokallion mukaan ne ovat vielä tyhmempiä Euroopassa ja USA:ssa kuin meillä, tuskin Kiinastakaan uusi aurinko nousee. Erittäin hyvä uutinen kesken kaiken, että Pol Potin veriset apurit joutuvat viimein edes haudan partaalla oikeuteen. Hyvinkin natsirikollisten veroisia veikkoja nämä Kambodjan ärmyt kurttunaamat.

Taidan lopetella katsaustani maailman politiikkaan ja talouteen nyt tähän. Jotain uutta pitäisi kehitellä. Huomaan huolestuttavan piirteen: vasta keskiviikkona heitin viimeiset liitteet kustantajalle, ja nyt jo perjantaina huolestun, että en pääse uuteen työhön käsiksi… Lepo voisi olla huomattavasti hedelmöittävämpää ja uudistavampaa.

Mutta en ole ainoa. Mika Waltari oli vasta jättänyt Sinuhen käsikirjoituksen kustantajalle ja kirjoittanut samaan hengenvetoon pienen romaanin Neljä päivänlaskua, kun hän jo murehti kirjeessään, että aika tuntuu kuluvan hukkaan. Hän oli tietysti eri kategorian mies, mutta oireyhtymä tuntuu tutulta.

Jospa tarttuisin johonkin Marjan vihjaamista pihatöistä, niistä varmaan saisin eniten kiitosta. Eilen peruutettiin jumppakin, kun ukkoskuuro yllätti, mutta tänään on uusi yritys.

8.8.2014