Herra antaa viran ja järjen

Maria_Lohela

Suomessa voi kolmekutonen hum.kand. Turun Varissuolta ponnahtaa suoraan tasavallan protokollan kakkoseksi presidentin jälkeen. Nuoruus ja naiseus sekä perussuomalaisuus mahdollistavat näin häikäisevän saavutuksen.

Kääntäjät valittavat heikkoa palkkaustaan, mutta tässä englannin kääntäjä ja tulkki näyttää mallia: liksa uudessa hommassa ylittää kymmenkertaisesti tavallisen kääntäjän palkkatason. Onnittelut Maria Lohelalle todellisesta lohenloikasta!

Kaikki ministerintuolit on täytetty. Naiset jäivät vähemmistöön, mutta puhemiehistössä he ottavat revanssin. Mauri Pekkaris-parka on kahden naisen puristuksessa. Mitä jää Vanhaselle, ryhmänjohtajuusko?

Iloisin ministerivalinta oli Anne Berner liikenneministeriksi. Toimen nainen hallitsee monta alaa ja pystyi taikomaan lastensairaalan tyhjästä. Onko muilla vastaavia näyttöjä?

Seuraamme mielenkiinnolla uuden opetus- ja kulttuuriministerin toimia. Onko Sanni G-L jo opiskellut ulkoa  työhuoneensa taulut ja niiden tekijät? Onko paineenkestokykyä? Kulttuuriväki on kärkäs jakelemaan myrkyllisiä moitteita. Mutta kulttuurihan on kuulemma yksi kärkihanke. Sitä kärkeä teroittamaan!

En nyt itse keksi teräviä tuomioita, joita oppositio on jo toitottanut ohjelmasta niin paljon kuin nahka sietää. Juuri se kuuluu demokratiaan. On heti kaikilla lupa päättää, että hallitus on järjiltään.

En kyllä purematta niele sitäkään Kalle Isokallion ”sisäpiirin tietoa”, että pääministerin kuiskaajana toimii Esko Aho. Hänkö muka vanhasta muistista siirtelee shakkinappuloita ja Sipilä vain kertoo tulokset? Toinen asia, että hyviä neuvonantajia aina tarvitaan. Sipilä vaikuttaa varsin itsepintaiselta tyypiltä.

Kävin aamulla katsastamassa itseni ja autoni. Verikoe vetäistiin ja auto tarkastettiin hujauksessa tuolla Kyröskosken Tippavaarassa. Kuinka nämä ovatkin muuttuneet niin vaivattomiksi operaatioiksi? Tuskin ehdin kaffikupin siemaista ja Seiskaa silmätä kun jo kaveri tuli kertomaan, että läpi meni vanha kärry. Hurraa.

Eilen on tervattu vene, korjattu laituri  ja leikattu nurmet huvilan edestä ja rannasta. Eikö tämä merkitse sitä, että suvi on hyvä ja saapuu vaan. Ihan kohta alkaa sataa. Tää poika viihtyy perjantain sisätöissä. Ja huomenna valkolakkia kohottelemaan Tapanilan perälle.  Hei, hei, isänmaan toivot! Kyllä hallitus vielä teitäkin kannustaa kunhan tokenee miljardisäästöistään.

Professorit sen sijaan loukkaantuivat, kun Stubb heistä lohkaisi. Luojan kiitos, huokaisee täällä yksi emeritus, että pääsi ajoissa tuosta myllytyksestä. Vielä kolmas lukukausi kaiken päälle! Missä välissä kukaan enää mitään tutkii? Päälle päätteeksi valtiovarainministeri suu virneessä proffia hutkii! Kokemuksen lohduttava kuiskaus nuoremmille: eläkkeellä ehtii sitten kirjoitella…

29.5.2015