Kylmää ja kaunista

aukeava

Kuka kirjoittikaan: ”Suomessa on niin kylmä, täällä on kylmä kesälläkin.” Pyörii mielessä, mutta en muista.

Valitamme kilvan tuulta ja viileätä säätä, mutta jos kovasti hommaa pihalla, hiki tulee. Minä ainakin rämmin rannasta kuumissani ja selkä märkänä. Ei siinä sään viileyksiä huomaa. Ja sisällä on vallan mainiota tehdä näitä loputtomia kirjoitushommia.

Äsken harjoittelimme Myllykolussa, joka sijaitsee niin mukavassa luonnonkattilassa, että siellä lämpenee aina. Vielä sujuu vähän takkuisesti, ohjaajakin meitä läksytti. Sunnuntaina on hei pantava uusi pykälä silmään!

Kokko alkaa kohoilla rantaniityllä, kaikenlaista raivausta vielä tarvitaan. Tauno teroitti moottorisahani, nyt taas uusin innoin luonnon kimppuun. Kaunista ja rehevää on, syreenit nuokkuvat huumaavasti kukkien, omenapuut helottavat valkopunaisina. Säätäkö vielä pitäisi moittia?

Perunat on maassa, laituri korjattu ja tervattu vene kuivuu.  Marja kitkee minkä kerkiää, muistuttaa kuitenkin viisaasta sitaatista:  ”Kasvien ystävä jättää pihan hallitusti hoitamatta”. Kaikki toiveet korkealla. Saunoakin ehdittiin, mutta kylmää on vielä järven vesi. Ruohoa sentään leikattu vimmatusti, pihatraktori säksättää iloisesti.

Euroopan komissio ei panekaan Suomea erikoistarkkailuun, onhan sekin huojentava uutinen. Saadaan edelleen vapaasti haukkua hallitusta, jonka kuristustoimet pitävät maan taloutta edelleen omassa hallinnassa eikä vieraiden. Onhan se tietysti siivotonta, että noin määrätietoisesti aiotaan toimia. Olisihan hauskempaa luopua  ikävistä päätöksistä ja tehdä vaan kaikkea kivaa.

Aktiivinen presidentti lähtee puhuttelemaan Putinia. Ennen Moskovaan matkattiin toisella mielellä, lähinnä kuunneltiin mitä kuuluu ja kuka käskee. Sipilä tuli hyvin toimeen Tukholmassa ja Virossa, Soini seikkailee Brysselissä, Stubb milloin missäkin. Tämähän on siis se konservatiivinen ja sisään kääntynyt Suomi, eikö totta.

Maanantaina tehtiin pitkästä aikaa lehtijuttua Helsingissä, hillitysti poseerattiin, millintarkasti rouvaa meikattiin ja puettiin ja asiaakin yritettiin puhua. Äärimmäisen huolellista hommaa, lehdillä kova kilpailu. Tulos lävähtää heinäkuussa nähtäville. Yhtäkaikki Klippanilla (Saaristossa) oli kaunista vaikka satoi ja hyvä lounas.

Kesäteattereihin ei ole oikein vielä ehditty, kun on hommia ja noita omia harjoituksia, mutta huomenna aletaan. Ajatus kulkee kankeasti, paras lopettaa tähän, tulossa joka tapauksessa vilkas viikonloppu.

11.6.2015

PS Eilen tuli kuluneeksi 27 vuotta siitä, kun väittelin Helsingissä. Näin aika virtaa virtaavassa maailmassa.