Hyvää joulua

joulu 2015 008

Lämmin sää, paljon kynttilöitä ja lyhtyjä Sikomäen laella. Erkki Jokinen, peruskyröläisiä,  puhui hyvin siitä että joulu ei itsessään tuo mitään rauhaa tai hyvää tahtoa tähän levottomaan maailmaan, vaan se vanha syvempi ja kauaskantoisempi idea, joka siinä on pohjalla. Siihen on kaikesta huolimatta uskominen.

Sastamalan kanttori Urpo Vuorenoja veteli bassobaritonisella vibraatolla pari joululaulua, yhteisestikin lauloimme ja Eero Pylsy tulkitsi vielä kerran Taatan joulusaarnan miltei aitoperäisellä tyylillään. Emilia Lager soitti trumpettia jo kymmenennen kerran ja Sanna Pylsy luki Jere Lepolan kirjoittaman joulourauhan julistuksen.  Pylsyn pyhä perhe oli jälleen tapahtuman alku ja juuri, ja satakunta kyläläistä ja kaukaisempaa meitä siellä seisoi joulua vastaanottamassa.

Kinkun pöytäänkanto alakerrasta on aatonaaton myöhäisillan ehdoton kohokohta, koko joulun hienoimpia momentteja. Odotettu juhlavieras, mehukas, muheva, juuri sopivasti ylikypsä makuharmonia! Lioteltiin rakkaani kanssa limpunpalasia kinkun liemessä, kohoteltiin viinilasia ja todettiin joulun olevan sananmukaisesti ovella. Vieraiden sopii tulla.

Ja nyt on jo aattoaamu! Karita Mattila vetää Sylvian joululaulua radiossa. Pimeää vielä, mutta toivorikkautta sakealti ilmassa. Käyn vielä jokajouluisella tervehdyksellä Ylivakerilla, Marja alkaa laitella kystä kyllä pöytään. Sitten saunan viritystä – tällä kertaa rantaan, kun sää on näin lenseä. Ja lopulta joulurauhan julistus, ja eiköhän väkeä ala tulla Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Höyryävät glögit ja joulupuuro odottavat.

Ei voisi nyt mikään paremmin olla. Hieno vuosi takana, uusi alkamaton edessä. Toivotaan että se viimein liennyttää uhkaavat rähinät ja enteet yhteisen maailmamme kriisipesäkkeissä. Olisipa kaikilla se rauha, mikä täällä keskuuteemme leviää. Iloitkaamme siitä!

Kaikille lukijoille, kirjeitä, kommentteja, hillittyä murinaa tahi hiljaista hyväksyntää lähettäneille

OIKEIN HYVÄÄ JOULUA !!!