Juhannus, ihan tässä

Juhannus 2013 015

Juuri sain savusaunan Impivaarassa siintymään. Juhannus on näihin saakkka pelkkää työtä, mutta nyt alkaa nautinta. Pulkkiset miehittivät Huvituksen, Aino ja Heidi haettiin  bussilta ja majoitettiin tuttuun Taatalaan, joka on kunnostettu taas asuttavaan kuntoon. Palomäet vielä tulossa. Eeva-Liisa tuolla kyökissä pesee perunoita, ja torilla ja kaupoilla on käyty kaikin naisvoimin. Joten eiköhän tästä juhla vähitellen lähde aukenemaan.

Pannaan nyt tämä kokko vielä viimeisinä hetkinään ehjänä kuvaan ennen kuin se loimahtaa mahtiliekkeihin. (Piti panna, mutta sitä ei nyt tullutkaan, tässä vähän kauniimpi ennakointi.) Panu on kalevalainen tulen jumala ja tänään on lisäksi Johanneksen päivä, joten juhlaan on montakin aihetta. Sain yllätyslahjankin talon ihanilta naisilta.

Aamua on hallinnut Brexit kaikkine kommentteineen ja spekulaatioineen, joita radio ja älypuhelin toitottivat saunalle saakka. Ei rauhaa saa Euroopan ihminen juhannuksenakaan! Yllättyneitä ollaan täälläkin, ei ihan uskottu tällaiseen repäisyyn. Kestääkö EU vai alkaako lohjeta muiltakin kulmiltaan? Entä jos Skotlanti itsenäistyy ja liittyy unioniin? Britannia hajoaa kappaleiksi  ja Cameron eroaa. Jännittäviä aikoja elämme.

Mutta näistä välitämme juuri nyt viis. Nyt odotamme kalapöytää, savusaunan lempeää löylyä, järven viileää syleilyä, kokkojuhlaa ja sahtiakannua! Hiiteen Britannia, EU ja maailma menköön, kun vaan mä ja olvi olla saadaan!

Oikein hyvää Juhannusta kaikille lukevaisille ja kulkevaisille!