Iloinen myllerrys

juhannus 2016 313

Juhannusneidot Salla, Marja ja Saima

Eikö ollutkin raikas repäisy tämä Britannian ero. Myllerrys tuo keksintöjä ja uudistuksia. Kaaoksesta on aina syntynyt jotakin kestävää. Elämä Euroopassa on vastedes jännittävää ja pikkuisen iloisempaa. Ei talouskaan kaikkea säätele.

Suhtautuminen on luonnekysymys. Minua on aina huvittanut kaikki poskelleen menevä, hallitsematon, täysin tyrmäävä. Pohjalla on vanha suomalainen uskomus, että kyllä se siitä taas jotenkin suttaantuu. Ja onhan vakavilla kommentaattoreilla, päättäjillä ja byrokraateilla täysi työllisyys tärkeytensä tunnoissa. Keskellä suloisinta suvea!

Hurjan hauska tapaus oli myös Islannin voitto Englannista eilen. Kuka olisi aavistanut. Tähän asti iskevin ottelu, ellei sitten ollut se Portugalin come back, jossa Ronaldo teki kaksi maalia. Kyllä näitä kelpaa katsella, vaikka kauniit kesäillat hupenevat sisällä istuskeluun. Eilen tosin satoi.

Vaikea heti päästä mistään kiinni. Juhannus koettelee voimia. Viikon lopulla alkavat jo Vanhan kirjallisuuden päivät ja heti perään meillä Töllinmäen kesäpäivä. Nämäkin on kunnialla selvitettävä.

Ehkä vedän vähän henkeä, kun peleissäkin on välipäivä. Illalla olisi Heiskan teatterin ensi-ilta, arvaisiko sinne hiippailla. Tuttuja iskelmiä on taas tiedossa roppakaupalla. Se linja on kaikkein varmin yleisötäky ja samalla helpoin. Toivottavasti laulavat reippaasti.

Sillanpää-oopperaan on jo varattu joka neljäs lippu ensi suveksi, joten olkaa valppaina. Pidimme kokousta Koskilinnasssa, asiat hallinnassa, vaikka tolkuttomasti  lisääntynyt paperisota tällaisissa tuotannoissa hirvittää ja käy kohtuuttomasti tuottajamme Viljan voimille. Kyllä hän kestää! Sponsorikierrokseni oli toistaiseksi jokseenkin plus miinus nolla, mutta loppukesällä jatketaan.

Nyt lepoa ja lempeää mieltä.

28.6.2016