Kisoista äkkiä mitaleita!

Phelps 2

Michael Phelps on täydellinen amerikkalainen unelma. Kun katsoi hänen perhosvoittonsa ja 20. kultamitalinsa  jälkeen suutelevan kaunista vaimoaan ja vauvaansa ja samalla kyynelehtivä äiti paijasi hänen päätään, niin sen paremmaksi ei urheilija eikä ihminen voi enää yltää. Vartin päästä Phelps ui viestin ankkurina 21. kultansa. Vähän jo yli-inhimillistä.

Samana aamuna Porin vesipeto M. Mattsson jäi rintauinnin välierissä viimeiseksi. Ruotsilla on uintikultaa ja pyöräilyhopeaa, mitä Suomella? No onhan naisten painonnoston 10. sija, hurraa! Ja pingiksen ensimmäisen erän voitto, hei hei! Niitä juhlittiin kuin mitaleita. Nyt tositoimiin! Paras saavutus näissä kisoissa on toistaiseksi Antti Ruuskasen taannehtiva hopea, sekin Lontoon dopinghyvityksiä.

Hurjin kisa oli naisten maantiepyöräily, kauneinta katseltavaa naisten beach volley. Unkarin uimari Katinka Hosszu on kanssa kova. Naisten rugby oli aika kivaa, ehkä joskus katson vielä naisten jalkapalloa.

Helpottavaa sekin, että tietää aina mitä telkkarista tulee. Turha etsiä muuta kuin kisakanavaa. Poikkeuksena Heimatin kunniakas viimeinen osa. Siinä se nyt oli koko vuosisadan saksalainen kronikka. Kuten on todettu, mitään vastaavaa tuskin kukaan koskaan yrittää. Tämä voisi pyöriä koko ajan, ensi maanantaina onkin taas pohjustusjakso kertauksena. Siitä vaan eteenpäin, ehtymätön elämänkuvaus!

Oli selvää, että Matti Kuusela kirjoittaa Antti Eskolan uudesta kirjasta Aamulehteen. Kuusela vaistoaa aina otolliset aiheet ja tekee niistä persoonallisia tarinoita. Mutta oliko erityinen syy kannustaa vanhusten alkoholin käyttöä? Onhan kivaa, että Antti nauttii punaviiniä ja käy usein Alkossa, mutta jos ukit ja mummit ottavatkin vähän reippaammin onkeensa ja alkavat kaatuilla kodeissaan hilpeässä punkkuhuppelissa?

Marja lähti Längelmäelle ranskan kielen teholeirille, ja täällä minäpoika kuhkin tyhjässä talossa ja yritän kirjoittaa ja katsella kisoja ylellisessä rauhassa. Saa nähdä tuleeko tästä mitään. Alkaa korjuun aika, Laurina lata pellolle.

Miksi muuten koulujen alkua kehystetään median valituksilla koulun tasosta, huonosta oppimisesta, ylisuurista luokista, kiusaamisesta ja kaikista ikävyyksistä? Sekö on paras startti opettajille ja oppilaille, kun muutenkin on vaikeaa.

Veikko Huovinen oli sitä mieltä, että kansan selkäranka murtuu, ellei urheilussa tule menestystä. Ensi viikolla se viimeistään nähdään. Jos yleisurheilukin pettää, kansa on kiukkuisella päällä ja budjettineuvottelut kuumenevat. Edessä on riitainen ja pahantuulinen poliittinen syksy. Vai onko se joskus ollut erilainen?

10.8.2016