Syntymäpäivänä

Elokuu 2016 156

71 ja vieläkin voimissaan. Koura musta saunanlämmityksestä. 

Mutta ennen synttäribileitä oli kierrätettävä Länsi-Suomen lääninhaltijoita bussillinen ympäri Tamperetta, johtoaiheena tietysti Sillanpää. Harva kai muistaa, että F.E. oli muun ohessa huomattava Tampereen kuvaaja, joten kerrottavaa riittää siinä Amurin, Pyynikintorin ja Tammerinkin vaiheilla. Joukkoa johti Kari Häkämies, joka kirjailijantoimen ohessa ehtii johtaa lääninhallitusta. Puheltiinpa Hämeenkyrönkin asioista, joista Häksyllä on kunnanjohtajuutensa ajoilta muistoja & kokemuksia.

Sitten alkoi tulla joukkoa meille, ensin poikani Vilhon bändikaverit, joita varten poika varusti savusaunan omakätisesti. Uusi lämmitys lauantai-illan vieraille: Artsin ja Saaran lisäksi Kirsi Heikkilä-Tammi Kierikkalasta ja Aino Tampereelta. Pienen kotoisen piirin kesken rapuja askarreltiin ja maljoja hillitysti kohoteltiin. Viime elokuisia vähän suurempia juhlia muisteltiin. Oli kiva täyttää taasen yksi vuosi.

 

Elokuu 2016 155

Hurjahko myrskytuuli tehosti tunnelmaa: saunan ympäriltä Impivaarasta kaatui kaksi vanhaa koivua. Riittää sahaamista. Mutta sähköt pysyivät poissa vain vajaat pari tuntia, Leppäkoski oli valppaana. Ja sieniä löytyy edelleen, kantarellejakin niin paljon kuin malttaa keräillä. Karvarouskut ovat myös nousseet. Aino keräsi valtavasti marjoja puskista.

Viikonloppuun ei paljon muuta mahtunutkaan. Ehdin sentään silmätä arviot Komisario Palmun astumisesta teatterin lavalle Jopi Elstelän saattelemana. Aivan ristiin menivät, Lauri Meri oli suopea Hesarissa, Matti Kuusela hyvinkin tyrmäävä Aamulehdessä. Mentävä itse katsomaan mikä lie totuus.

Poltettiin vasta sunnuntaina venetsialainen kokko rannassa ja katsottiin päätteeksi aivan riemukas elokuva, ranskalainen komedia Le prénom, jolle on annettu kömpelö, selittävä suomalainen nimi Mitä nimi tuo tullessaan? Verraton leffa, oi miksei meillä suomalaisilla ole edes hiukkasen vastaavaa henkevää piruilua, vaan aina sitä raskaampaa, ankeampaa, totisempaa.

No tässä lopuksi viikonlopun nautintoja. Kiitos kaikille onnittelijoille!

Elokuu 2016 164

27.8.2016