Juhannus oikealla kohdallaan

Syttyi se taaskin ja komeasti syttyikin. Vaikka oli vähän kastunut.

Salaisuus oli siinä, että siirsimme omin valloin juhannuksen oikealle paikalleen.

Vietimme siis aattoa ja poltimme kokkoa oikeana Aaton päivänä lauantaina vuorokautta myöhemmin kuin muu Suomi. Ja katso: sääkin oli heti parempi.

Ehkä teemme tästä oman perinteemme. Juhannuspäivä olkoon Johanneksen eli minunkin nimipäiväni. Sapienti sat.

Muutenkin kaikki sujui varsin oivallisesti, niin lipunnostot, syönnit, juonnit, saunomiset ja uinnit sekä yleiset virkistystoiminnot. Marjan tyttärenlapset osallistuivat innokkaasti. Kaikista tärkein oli tietysti jalkapallo, joka ahmaisi leijonanosan juhlapäivistä. Kuten Nicholas Wancke televisiossa totesi: sitähän varten juhannus on tehty, että voi rauhassa katsella jalkapalloa. Ja Englanti voitti Panaman 6-1. Kaksi veikkaamaani suosikkimaata Kroatia ja Portugal sinnittelevät hyvin kärkijoukkoihin. Saksakin selviää alkukankeudesta. Mutta Brasilian ja Argentiinan olen valmis hyvästelemään.

Nigerian voitto Islannista herätti riemua Afrikka-myönteisissä naisissamme, varsinkin Eeva-Liisassa, mutta tänään kuulemme uutisista, että viljelijä- ja paimentolaisheimot ovat siellä syvällä kahakoineet ja ruumiitakin on tullut satakunta. Mutta tuskin se jalkapallojoukkueen intoa himmentää.

Tässä kuvassa kokko on jo hiipunut ja makkaraa paistellaan ja Eeva-Liisa selittää jotakin vasemmassa laidassa. Ennen roihahdusta hän hehkutti meitä lausumalla L. Onervan runoja, joista kokonaisempi ohjelma kuullaan kohta Kainuun Sanassa ja Sävelessä. Kenraaliharjoitus kokolla sujui erinomaisesti.

Ja seitsemän  kukkaakin Marja poimi ja kätki vieraamme tyynyn alle; nyt seuraamme jännittyneinä kuinka lemmenonni siitä ryhtyy kukoistamaan.

Pitkän juhlinnan jälkeen paluu arkeen on tervetullut. Tässä taas naputtelen. odotan niitä Kiannon vedoksia ja ihmettelen, mitä ihmettä seuraavaksi kirjoittaisin. Vai olisiko lataava kesätauko paikallaan….

25.6. 2018