Jalkapalloveikkaus hallussa

 

Marja aloitti taas yleiset jumppaharjoitukset meidän pihassa. Talven kankeus norjistuu ja hartiat vertyvät pitkän kirjoitusrupeaman jälkeen. Järven vesi on melkein kylpylämmintä. Todellinen sydänsuvi jatkuu.

Iltoja vangitsee edelleen jalkapallo. Eilen raikui pirtissämme Marseljeesi, johon Marja aina yhtyy: Ranska todella pääsee loppuotteluun. Jos toisena on Englanti, kaksi jalkapallon vanhaa mahtimaata kohtaavat pitkästä aikaa. Saadaan kaikkien aikojen matsi.

Toisaalta minun on kannatettava illalla Kroatiaa, jota veikkasin alun alkaen kärkikolmikkoon. Marjan suosikki on tietysti mainittu Ranska. Olemme mukana paikallisessa veikkausringissä, jossa johdamme rinta rinnan: kaikkien muiden ennakkoveikkausmaat ovat tippuneet! Niin Brasiliat, Argentiinat kuin Saksat. Jopa Portugali, joka oli minun listallani. Nyt on enää kysymys keskinäisestä järjestyksestämme Marjan kanssa: kumpi nousee korkeammalle, Ranska vai Kroatia?

Näin ollen harmittaa, että en ehtinyt tai huomannut osallistua toiseen diplomaattitason veikkausrinkiin taannoisen Moskovan matkan takia. Pekka Huhtaniemi, joka sitä masinoi, on toiminut suurlähettiläänä Britanniassa, kannattaakohan Englantia? Kroatia olisi siinäkin sakissa voinut olla kova tikki. Luka Modric on taas tänä iltana sankarini. Mutta myös Harry Kane on ihailtavan viileähermoinen herrasmiespelaaja.

Miksi juuri Kroatia? Ehkä taannoisella matkalla maahan sain  vaikutuksia sikäläisestä pallokulttuurista, joka tuntui kannattelevan koko kansallista omanarvontuntoa. Nyt se voi saada ansaitun sinettinsä.

Onko muuten niin, että eurooppalaiset pelaavat siistimpää jalkapalloa kuin muiden mantereiden joukkueet? Vähemmän filmausta, kierimistä ja paitojen repimistä? Videoruutua ei ole tarvittu pitkään aikaan.

Tässä ei nyt paljon muuta ehditä ajatellakaan kuin näitä matseja. Vieraat vain vaihtuvat rannan Huvitus-huvilassa, Kaisan porukka lähti ja Ainon ja Sallan seurueet saapuvat. Ja sitten alkaakin pian oopperahulina. On täysi syy heittää aivot vapaalle ja nauttia vain suven urheilullis-sillanpääläisestä syleilystä.

11.7. 2018