Kianto julkistettu

Kianto-kirjan julkistamistilaisuus Tiedekulmassa oli sen verran huojentava ja sykähdyttävä  tilaisuus, että on tyydyttävä kuvakerrontaan. Sydän on vähän liian täysi. Tuossa yllä komeilemme tärkeimmän yhteistyökumppanini Raija-Liisa Kiannon kanssa. Iki-Kiannon iltatähden, nuorimman tyttären, arkistot ovat pohjattomat, samoin muistot ja kuvavalikoimat, joista kaikista elämäkerta rikastui. Olihan meillä joitain kirpeitä yhteenottojakin, joista kerroin valikoiden tilaisuudessa, mutta hyvässä sovussa päästiin näinkin pitkälle. Kiitos siitä!

 

Siinä joukko parhaita kavereita, vasemmalta Juha Vakkuri, Pekka Tarkka, istumassa Tuula Uusi-Hallila ja Vesa Karonen. Pekalta ja Vesalta sain viitteitä ja aineistoa kirjaan, Juha myötäeli kirjan vaiheita ja Tuulankin kanssa vielä siitä keskustellaan.

Mukana oli taiteilijoita myös viime kesien Sillanpää-oopperasta Myllykolussa. (Sillanpää oli Kiannolle kova vastapeluri.)

Itse Sillanpää Sauli Tiilikainen keskustelee Ari Suutarlan ja Kirstin kanssa. Siikrin roolin laulanut Helena Juntunen valmistautuu miehensä Kimin kanssa Hoffmannin kertomuksiin Kansallisoopperassa.

 

 

 

 

 

 

 

Auditorio näytti alussa tältä. Oikealla Suomussalmen osasto pitkäaikaisen Kianto-tutkijan Jalo Heikkisen johdolla. Eturivissä keskellä Kianto-seuran sihteeri Anna-Liisa Helttunen. Vasemmalla lisää vanhoja kavereita: Markku Envall, Paula ja Pekka Pesonen. 

Ja lopuksi syvä huokaus ja helpotus. Mainio kustantajani Tero Norkola sekä myynti- ja markkinointipäällikkö Tommi Leminen SKS:n perinteisestä yhtiöstä kohottavat lasinsa vanhassa kunnon Kosmoksessa, jossa tarjosivat illallisen. Ei olisi voinut julkkari paremmin päättyä. Kiitos ja kumarrus!