Helsingin heinäkuuta

Kesänviettoon tuli poikkeava muutos. Marja sai ajan ablaatioon, jonka toivoimme tasoittavan pitkään jatkuneita sydämen rytmihäiriöitä. Niin hän majoittui Meilahteen ja minä jäin tänne kaupungille kuljeksimaan.

Itse operaatio sujui kokeneiden kardiologien käsissä hyvin, mutta sen jälkeen sattui tuiki harvinainen komplikaatio, minkä vuoksi rouvan oleskelu sairaalassa venyi. Itse asiassa Marja oli varsin kovilla ja kävi pari kertaa Manalan portilla. Sairaalassa saatoin vierailla lyhyen ajan kerrallaan, maski tiukasti naamalla. Mutta nyt hän on palannut elävien kirjoihin ja kuljeskelee jo tyyntyneenä kotinurkilla. Jospa se vaiva siitä viimein asettuisi.

Maailma on epäoikeudenmukainen, ja niinpä minä sain nauttia vapaana Helsingin helteisestä heinäkuusta. Uin Eiran rannalla ja Uimastadikalla, minne en ole poikennut kai viiteenkymmeneen vuoteen. Hietalahdessakin kävin, mutta hiekka-aavikko ei ole paikkani. Lisäksi istahdin terasseille niin Eliten kuin Storyvillen ja kurkkasin Senaatintorillekin, mutta sinne köysien sisään en periaatteestakaan astunut. En kannata arvokkaan torin käyttämistä tällaisena rälläkkänä. Jumputtava musiikki viimeistään karkotti kauemmas.  Laitamalla onkin viihtyisiä kahviloita, joissa on huomaavainen palvelu. Espalla Aino on muuttunut Il Sicilianoksi, mutta laatu on säilynyt.

Vanha kunnon stadi on hurmaava kesäkaupunki. Ihmiset ovat aivan toisenlaisia, iloisempia, keveämpiä, rohkeampia. Tosiaan kuin ulkomailla olisi, eikä tässä muuta matkailua tarvitakaan. Tämä keikka on uusittava useammin, mutta ei välttämättä sairaalaan liitettynä.

Töitänikin saatoin askarrella täällä tyhjässä ja viileässä asunnossa. Joten mitään hätää ei minulla, mutta toista oli rouvan. Urheasti  hän kuitenkin kesti koettelemukset, ja nyt näyttää rytmi palautuvan. Hyvin toivein matkaamme kai huomenna takaisin Kyröön.

Samaan rytäkkään täällä sammui netti ja yhteys maailmaan katkesi. Aikani kokeilin kotikonsteja ja soitin vikapalveluihin, mutta mikään ei auttanut. Viimein tänä aamuna tänne marssi DNA:n erittäin reipas huoltomies ja – heureka – yhteys palasi! Oikea ammattimies on kullan arvoinen. Nyt voin taas räpläillä näitä sivuja ja pysyn muutenkin maailman tasanteella. Kesä jatkuu, kesä.

23.7.2020